Vaellukset

Yöttömän yön erämaaseikkailu Muotkalla

4.-9.6.2023

 

 

Tule kokemaan yöttömän yön lumo ja alkukesän taika Muotkatunturin eräämaa-alueen selkosille. Telttailu poluttomilla tunturilakeuksilla on ainutlaatuinen kokemus ja vapauden tunne avartaa rintakehää vielä kauan reissun jälkeenkin. Tämä seikkailu on matalan kynnyksen reissu, jossa kävellään vain maltillisia matkoja ja nautitaan hyvästä ruoasta. Yöpyminen tapahtuu teltoissa. Alueella ei ole huollettuja retkeilyrakenteita eli polkuja, autiotupia tai huusseja.

 

Vaellus alkaa Muotkan Ruoktulta, josta lähdemme seurailemaan Peltojoen vartta kohti Peltoaivia. Päivämatkat ovat 6-15 km:n välillä. Tarkempi reittisuunnitelma muotoutuu matkan edetessä ryhmän ja sääolosuhteiden mukaan.

 

Muutama sana meistä:

Anna on pitkän linjan erämaan valloittaja, joka on vaeltaja jo kolmannessa polvessa. Anna on hankkinut myös eräopaskoulutusta partiolaisten eräopaskurssilta ja tehnyt vaativia kesä- ja talvivaelluksia Norjan tuntureita myöten. Tämä vuosi onkin Annan juhlavuosi vaeltamisen tiimoilta. Eräily ja sen opettaminen on Annalle intohimo, jota hän pystyy oman yrityksensä avulla levittämään myös muille. Annan omilla retkillä on ollut mukana vuosien saatossa kymmeniä ensikertalaisia ja monilla on syttynyt rakkaus vaeltamiseen. Anna on hankkinut koulutusta myös mielen ja kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyen: metsäkylpyohjaajakoulutus ja mindfulness-tunnetaitovalmentajakoulutuksesta ammennetut opit sekä ihan oikean elämän tarjoilema oppikoulu takaavat sen, että Annan vaelluksilla et lähde tekemään ultimaattisia urheilusuorituksia ja piiskaaman kehoasi ja mieltäsi, vaan saat oikeasti nauttia hetkistä, pysähtyä kuulostelemaan omaa itseäsi ja iloitsemaan kauniista maisemasta, hyvästä ruoasta ja hauskasta seurasta.

 

Lotta on Annan uskottu metsäkylpyohjaajakollega, rakas ystävä ja ennakkoluuloton seikkailija, joka on ammentanut eräoppinsa pitkälti Annan vaelluksilla. Lotta on nopea ongelmanratkaisija ja näkee mahdollisuudet myös boksin ulkopuolelta. Lotta on hankkinut seikkailukokemusta ympäri maailman matkustelemalla ja hän viihtyy myös purjeveneessä kuin kotonaan. Lotta on parhaimmillaan jännittävissä ja tiukoissa tilanteissa. Myös Lotta on hankkinut reppuunsa uskomattoman paljon syvyyttä elämän oppikoulussa ja hän osaa puhaltaa taikapölyä sinnekin, missä et ehkä uskonut sitä olevan. Elämän syvyys ja seikkailu ovat läsnä myös vaelluksilla ja meidän kanssamme pääset makustelemaan myös niitä! Yhdessä Anna ja Lotta ovat enemmän ja kutsumme Sinut mukaan nauttimaan erämaan vapaudesta kanssamme!


 

Aikataulu:

Sunnuntaina 4.6.2023 tapaaminen Muotkan Ruoktussa klo 15 ja lähtö maastoon

Maanantaina 5.6 jatkamme kelien ja ryhmän tilanteen mukaan kohti Peltoaivia ja tunturin huiputuksen jälkeen käännymme kotimatkalle läheisten tunturien lakien kautta rauhallisesti edeten.

Perjantaina 9.6. paluu maastosta ja lähtö kotimatkalle

 

Seikkailuvaelluksen hinta on 530€ ilman ruokia ja 750€ ruoan kanssa

 

Hintaan kuuluu:

- 2 opasta koko retken ajaksi 

- Reittisuunnitelma ja turvallisuussuunnitelma

- Varustelista retkelle

- Teltat ja retkikeittimet

- Verkkotapaamiset ennen retkeä, jossa käymme vaellukseen liittyvät asiat läpi. Ensimmäinen online-tapaaminen on 13.4.2023 klo 18-20 ja toinen 23.5.2023 klo 18-20. 

 

Ruokapakettiin kuuluu (jos valitset sen): aamupalat, lounas ja päivällinen. Vaellusruokamme ovat keskivertoa parempia, emme suostu syömään huonoa ruokaa edes vaelluksella. Ruokapaketti on kasvispainotteinen. Itse otat mukaan leivät ja välipalat sekä juomat.

 

Sinulla tulee itselläsi olla:

- Vaellukseen sopivat vaatteet 

- Rinkka

- Hyvät kengät (vaelluskengät suositeltavat)

- Kolmen vuodenajan makuupussi ja makuualusta

- Retkiruoat (jos et ole ostanut ruokapakettia)

- Ruokailuvälineet 

 

Vaustehankinnoissa avustamme mielellämme ja kauttamme on mahdollista myös vuokrata varusteita. Retkelle otetaan max 8  täysi-ikäistä henkilöä, HUOM. myös miehet ovat tervetulleita! :)


 

Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse 

sielunkaiku@gmail.com ja toimi näin:

 

Otsikko: Yöttömän yön erämaaseikkailu Muotkalla

 

Vastaa viestissä seuraaviin kysymyksiin:

 

Koko nimi: 

Ikä: 

Puhelinnumero: 

Paikkakunta: 

Mikä on aikaisempi retkeilykokemuksesi? 

Mikä on aikaisempi kokemus rinkan kantamisesta?

Mikä on kuntotasosi eli kuinka paljon ja miten liikut normaalisti arjessa? 

Mikä on terveydentilasi (onko polvi/nivelongelmia, astmaa jne.)? 

 

Sinulle tulee kustannettavaksi omat kuljetukset Muotkan Ruoktuun ja takaisin kotiin. Pidäthän huolen, että sinulla on voimassa oleva vapaa-ajan- sekä matkavakuutus vaelluksen aikana.

 

Retken varaus- ja peruutusehdot:

Kun olet ilmoittautunut mukaan sähköpostitse, saat paluupostina materiaalikululaskun 200€. Kun lasku on maksettu, on paikka vaellukselle varattu ja saat paluupostina vaelluksen materiaalit; varustelistan ja reittisuunnitelman sekä online-tapaamisten linkit.

 

Vaelluksen loppulasku erääntyy 2 viikkoa ennen vaelluksen lähtöpäivää. 

 

Jos perut osallistumisesi vaellukselle missä kohtaa tahansa, pidätämme toimitetut vaelluksen materiaalien kulut 200€. Ilmoittautumisen peruutus tulee tehdä sähköpostitse osoitteeseen sielunkaiku@gmail.com. Huomaathan, että sinulla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus omaisuus- ja henkilövahinkojen varalle vaelluksen ajaksi. Vakuutuksen tulee kattaa myös erämaavaellus. 

 

Tekisikö mieli mukaan tälle upealle erämaavaellukselle? Mikäli sinulla on kysyttävää, voit olla yhteydessä Annaan tai Lottaan joko sähköpostilla sielunkaiku@gmail.com tai soittamalla 0400 254207 (Anna)/0400 716676 (Lotta).

 

Odotamme seikkailuun juuri Sinua! Varaa paikkasi nopeasti! Viimeinen ilmoittautumispäivä on 11.4.2023.

 

Tunturituulen tuoksuisin terveisin,

 

Anna ja Lotta